> domov >
VALENTINOV KONCERT
Marko Hatlak & Kapobanda s posebnim gostom Vlatkom Stefanovskim
KONCERT
sreda, 14. februar 2018, ob 20:00
za glasbeno-plesni in briljantni abonma ter izven
cena: 15 € - 18 €
Spletna prodaja vstopnic

Marko Hatlak & Kapobanda s posebnim gostom Vlatkom Stefanovskim

Koncert. Za Glasbeno-plesni in Briljantni abonma ter izven.

Skupino Kapobanda je leta 2013 ustanovil harmonikar Marko Hatlak skupaj z Goranom Bojčevskim (klarinet), Miho Megličem (kitara) in Rokom Hozjanom (kontrabas). Večinoma prekaljeni v Terrafolku in tudi uveljavljeni solisti, ti štirje glasbeniki prinašajo na oder najboljše od ciganskih, irskih ljudskih pesmi in klasike. Ustvarjajo nepredvidljivo čustveno atmosfero balkanskih napevov. Preizkušajo hitrost svojih prstov ter meje svojih glasbil skozi preplet solističnih melodij. Poslušalci nikakor ne ostanejo ravnodušni ob zvokih harmonike in glasu, klarineta, kitare in kontrabasa. Sveža etno zasedba Kapobanda si z vrhunskim ustvarjalnim zagonom dovoljuje spajanja različnih glasbenih področij in na humoren način poslušalcu ponudi nepozabno glasbeno doživetje.

Vlatko Stefanovski je znan po posebni tehniki igranja kitare. Osnoval je tudi legendarno zasedbo Leb i sol, njegova zadnja dela pa obsegajo tudi glasbena dela za film, gledališče in balet. Velja za enega največjih svetovnih kitaristov. Stefanovski je v kontaktu s številnimi umetniki, glasbeniki in kitaristi po vsem svetu, med njimi tudi s tako velikimi, kot sta Allan Holdsworth in John McLaughlin, sodeloval pa je tudi z Gibonnijem na zadnjih dveh albumih in nastopal tudi z glasbeniki, kot so Manu Katche, Pino Paladino in Toni Levin.

Vstopnina: parter 18 EUR, balkon 15 EUR; za abonente Kosovelovega doma Sežana 10 % popusta; za člane OOZ s kartico Mozaik podjetnih 10 % popusta; za učence in učitelje Glasbene šole Sežana 50 % popusta.

koledar prireditev
< JANUAR 2018 >
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN