POSEBNI
Hors normes
Film – komična drama
sreda, 3. junij 2020, ob 20:30
KINO KINO – večeri kakovostnega in umetniškega filma
cena: 4 €
Spletna prodaja vstopnic

Spoštovani obiskovalci, vljudno vas prosimo, da med gibanjem po naših prostorih upoštevate oznake za točke vstopanja in izstopanja, ohranjanje razdalje in smeri gibanja, vsa naša ostala navodila v zvezi z novim koronskim virusom, ki si jih lahko preberete na pisnih obvestilih ter vse zakonsko določeno ravnanje, za kar se vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo.

 


 

Komična drama, Francija, 2019, 114 minut.

Režija: Olivier Nakache, Éric Toledano.

Igrajo: Vincent Cassel, Reda Kateb, Hélene Vincent, Bryan Mialoundama idr.

Čudovita zgodba po resničnih dogodkih govori o dveh moških, vzgojiteljih otrok in mladostnikov z avtizmom. Bruno in Malik sta prijatelja in predsednika društev, ki skrbita za otroke in najstnike. Več kot dvajset let živita v drugačnem svetu – svetu avtističnih otrok in mladostnikov. S podporo nepridobitniških organizacij se odločita, da bosta usposabljala mlade iz siromašnejših območij, da postanejo skrbniki za "ekstremne" primere, ki so jih vse druge institucije že zavrnile. Izjemno partnerstvo, ki je zunaj tradicionalnih okolij. Film močno izziva družbena in sodobna vprašanja, kjer je kolektivni svet znova v središču vsega: socialni delavci, prostovoljci, zdravstveni delavci, ki si prizadevajo skrbeti za avtistične najstnike. Kot ponavadi, režiserja ustvarjata s svojo ljubeznijo do človeštva, prepričanjem v življenje skupine in humorjem kot prvo in končno obrambo v človeških odnosih.

Festivali, nagrade:
San Sebastian 2019 – nagrada za najboljši film. Hamburg 2019 – nominacija za najboljši film. Cannes 2019 – zaključni film festivala.

Vstopnina: 4 EUR.

Program KINO KINO – večeri kakovostnega in umetniškega filma sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

koledar prireditev
< NOVEMBER 2020 >
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN