MOJE PRAV(LJ)ICE – SNEGULJČICA
Pravljica za otroke in družine
KUD Transformator
ponedeljek, 20. julij 2020, ob 19:00
v amfiteatru – vstop je prost

Nastopajo: Juš Milčinski/Jaka Andrej Vojevec/Jan Franc Podbrežnik, Barbara Polajnar, Metka Bahlen Okoli/Tjaša Kosar, Danijela Zajc.

Fotografija: Jan F. Podbrežnik, Erik Školiber, Gero Angleitner.

Video: Jaša Jenull.

Kakšno je sporočilo glede enakopravnosti spolov v pravljicah za otroke, ki so eno prvih vzgojnih in izobraževalnih sredstev, s katerim se srečujejo otroci? Ali je nesprejemljive situacije v pravljicah možno spreminjat brez magičnih moči? Lahko tudi uboga pastorka kaj stori, da ji bo bolje? So princi zares vedno najmočnejši in najboljši? V mnogih pravljicah so spolne vloge vnaprej predpostavljene ter je določena oblika zatiranja prikazana kot sprejemljiva, kar pripomore k reprodukciji spolno zaznamovanih družbenih vzorcev in patriarhalnega družbenega reda. Projekt Moje prav(lj)ice črpa vsebino v ljudskih pravljicah, kot so Sneguljčica, Pepelka in drugih znanih pripovedkah o ženskah, ki izvirajo iz Slovenije ali tujine. Ciljna publika in občinstvo so otroci, družine in odrasli. Ti tekom predstave z eno od tehnik gledališča zatiranih (simultana dramaturgija), izbrano pravljico v času izvedbe spreminjajo po lastnih željah na mestih, kjer so prepoznane morebitne zatiralske situacije likov v predstavi. Eksperimentalna in raziskovalna predstava združuje elemente fizičnega gledališča, comedie dell’ arte, gledališča zatiranih, lutkovnega gledališča in cirkuške umetnosti ter je interaktivne in izobraževalne narave.

Projekt sofinancira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

 

Vstop je prost.

Predstava bo v amfiteatru – če bo vreme slabo, pa v Veliki dvorani – v tem primeru bo število sedežev omejeno, za vstop v dvorano pa boste morali prevzeti brezplačne vstopnice pri naši blagajni.

koledar prireditev
< NOVEMBER 2020 >
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN