KO EVROPSKI BAROK SREČA ORIENT
NOVA SCOLA LABACENSIS
Koncert
ponedeljek, 8. oktober 2018, ob 20:00
Glasbeno plesni in Briljantni Abonma ter izven

NOVA SCOLA LABACENSIS: Ko evropski barok sreča Orient

Člani ansambla so: sopranistka Tadeja Pance, orientalska plesalka Nika Mlakar, kljunasta flavtistka Blažka Gaberc, Tomaž in Miha Šinigoj na baročnih in orientalskih godalih, Vasja Štukelj na tolkalih, Žiga Kroflič in Marko Angelski na baročnih in orientalskih brenkalih ter lutnjist in umetniški vodja ansambla Boris Šinigoj.

Nova Schola Labacensis je edinstven slovenski ansambel, ki se v zadnjem času intenzivno posveča koncertnemu soočenju evropske in orientalske glasbe, petih poezij in plesa, da bi hkrati predstavili medkulturno bogastvo in raznolikost duhovnih izročil Vzhoda in Zahoda. Člani ansambla si pri tem prizadevajo doživeto predstaviti najbolj značilne napeve v izvirnih jezikih in jih obogatiti z orientalskim plesom ter instrumentalnimi deli na izvirnih glasbilih.

Program Ko evropski barok sreča Orient v prvem delu predstavlja vrhunce evropske baročne glasbe skladateljev J.-B. Lullya, G. Frescobaldija, H. Purcella, C. Monteverdija in G. Kapsbergerja. V drugem delu pa v ospredje postavlja uglasbene klasične arabske andaluzijske poezije muwašahat ter izbrane skladbe afganistanskega, perzijskega, sefardskega in otomanskega izročila, ki sta ga na sultanovem dvoru v Istanbulu gojila tudi poljski glasbenik Ali Ufki Bey (Wojciech Bobowski) in moldavijski knez Dimitrie Cantemir. Za dodatek bodo zaigrali še prekmursko ljudsko pesem Zrejlo je žito.

Vstopnice bodo v prodaji po 1. 10. 2018.

koledar prireditev
< JULIJ 2020 >
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN