IZGUBLJENI SLAMNIK
glasbena pravljica
Zavod Škrateljc
ponedeljek, 13. julij 2020, ob 19:00
v amfiteatru – vstop je prost

Nastopata: Nina Peče Grilc in Andrej Fon.
Trajanje: 45 minut.

Na Šumberku ima brlog lisička. Je nadvse prijazna in uglajena gospodična in vse živali jo imajo za prijateljico. Ta zvitorepka je namreč nekaj posebnega. Edina izmed živali nosi slamnik. Lep, okrogel slamnik z rdečim svilenim trakom. Slamnik je nosila že lisičkina mama in tudi njena mama, pa njena mama ... Nič čudnega, da se lisička ni nikoli ločila od svojega slamnika. Modre živali so tako pripovedovale, da bo Šumberk nekaj posebnega vse dotlej, dokler se bo po njem sprehajala lisička s slamnikom. Toda nekega dne lisičkin slamnik izgine ...

Glasbena pravljica Izgubljeni slamnik je nastala po istoimenski slikanici Uroša Grilca in ilustratorke Anke Kočevar. Pripovedovalka Nina Peče Grilc in glasbenik Andrej Fon sta ustvarila izredno razkošno in raznoliko zvočno kuliso, ki otroke popelje po skrivnostih Šumberka. Z nenavadnimi zvočili in spevnimi songi je glasbena pravljica za mlade poslušalce dinamično glasbeno-pripovedovalsko doživetje, ki pa ne bo pustilo ravnodušne niti odrasle. Ni dvoma, da bo vsak poslušalec in gledalec te glasbene predstave čim prej krenil na pravljično-doživljajsko pot Pravljični Šumberk v Domžalah!

Glasbeni pravljici bo sledilo druženje s pisateljem Urošem Grilcem in ilustratorko Anko Kočevar, ki bosta obiskovalcem povedala kakšno zanimivost o nastajanju slikanice in jih razveselila s pisanimi ter ilustriranimi posvetili.

 

Vstop je prost.

Predstava bo v amfiteatru – če bo vreme slabo, pa v Veliki dvorani – v tem primeru bo število sedežev omejeno, za vstop v dvorano pa boste morali prevzeti brezplačne vstopnice pri naši blagajni.

                                          PDF = Program Mladifesta

koledar prireditev
< NOVEMBER 2020 >
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN