> domov >
GLASBENO-PLESNI ABONMA 2019/20

petek, 4. oktober 2019

21. oktober 2019, ob 20.00
1. 4MUSIC STRING ORCHESTRA: Latin fantasy … za dva solista in orkester

29. november 2019, ob 20.00
2. RUDI BUČAR, gostje Vokalni ansambel REUNION

27. december 2019, ob 20.00
3. Novoletni koncert: NEW SWING QUARTET

predvidoma januar 2020, ob 20.00
4. Plesni večer: GEA DANZA (Trst, Italija) in ALESSANDRA ODOARDI (predstava Miele)

9. marec 2020, ob 20.00
5. EVA NINA KOZMUS – flavta, KARMEN PEČAR – violončelo, MOJCA ZLOBKO VAJGL – harfa

5. april 2020, ob 20.00
6. Ženski pevski zbor CARMEN MANET

š› 

4MUSIC STRING ORCHESTRA: Latin fantasy … za dva solista in orkester

Dirigent: Igor Zobin.

Solista: Igor Zobin, harmonika; Marko Feri, kitara.

Dva mednarodno priznana solista, dirigent in harmonikar Igor Zobin ter kitarist Marko Feri, bosta vodila novonastali, čezmejni, mednarodni godalni orkester 4Music String Orchestra skozi enkratno glasbeno popotovanje: od Španija do Venezuele in preko Argentine v Brazilijo. V prebujanju strastnih čustev z glasbo velikih mojstrov, kot so Piazzolla, Turina, Gnattali, Romero. Gnattalijeva skladba bo v takem sestavu izvedena premierno, Romerova pa prvič v Sloveniji.

Koncert bo 21. oktobra 2019, ob 20.00.

 

RUDI BUČAR, gostje Vokalni ansambel REUNION

Zasedba: Rudi Bučar – glas, kitara; Goran Krmac – tuba, topotalnik; Anže Vrabec – pianino; Gaber Radojevič – ton.

RUDI BUČAR je s svojima prvima albumoma Kapot, 2004, in Kambiament, 2007, slovenski in mednarodni javnosti približal istrske ljudske napeve skozi sodoben glasbeni jezik in tako istrsko glasbeno zapuščino preoblekel s prepričljivim avtorskim zamahom. V njegovem glasbenem izrazu je slišati odmeve italijanskih kantavtorjev in kancone ter vrsto sodobnih popularnoglasbenih žanrov. Posebno poglavje v Rudijevem ustvarjalnem opusu se je začelo z zasedbo Istrabend, ki je nastala leta 2011 in s katero je posnel album Rudi in Istrabend, 2012. 2015 je sledil še album Konəc, 2017 pa Šentiment. Rudi nadaljuje z živahno glasbeno dejavnostjo: Ema, Slovenska popevka, Sozvočja Slovenije, Melodije morja in sonca …  Koncerti, nagrade in zmage na festivalih, avtorska zabavna glasba, glasba za gledališče … Aprila letos je Bučar objavil novo pesem Plešem, igrivo in ironično skladbo o posebnežu, ki živi v svojem sistemu in se ne zmeni za druge.

VOKALNI ANSAMBEL REUNION iz Solkana ni mešani pevski zbor v klasičnem pomenu besede,  zato  si je tudi na predlog zborovodje Radovana Kokošarja nadel takšno ime. Njegove specifike so predvsem množičnost, število se giblje med 85 in 100, part tenorjev pa v večini izvajajo kontra-alti, torej ženski glasovi, kar daje sestavu drugačno zvočno barvo. Posebnost sestava pa je tudi dejstvo, da posega skoraj izključno po novih priredbah. Ansambel se počuti najbolj v svoji koži ob izvajanju rokovskih in popularnih skladb, vendar se uspešno loteva tudi ljudskih, domoljubnih, sakralnih in borbenih napevov. Sodelovali so z Vladom Kreslinom, Rudijem Bučarjem, Big bandom Nova … Posebej so ponosni na nastop na osrednji državni proslavi ob 70-letnici vrnitve Primorske k matični domovini septembra 2017 v Novi Gorici. Svoje samostojne koncerte praviloma razprodajo, svojo zvesto publiko vsakokrat prepričajo s svežim repertoarjem, dobrim petjem, smehom in srčnostjo. Zborovodja: Matej Petejan.

Koncert bo 29. novembra 2019, ob 20.00.

 

Novoletni koncert: NEW SWING QUARTET

V svoji dolgoletni karieri so peli po vsem svetu, odigrali preko 1.000 koncertov po evropskih in azijskih državah, izvedli številna gostovanja v cerkvah in dvoranah ameriškega juga ZDA ter redne turneje po zahodni in vzhodni Evropi. Peli so v koncertnih dvoranah v vseh največjih evropskih mestih, sodelovali na džezovskih festivalih ter imeli koncerte in nastope po največjih evropskih TV in radijskih hišah. Delo kvarteta krasijo tudi številne nagrade in priznanja tako doma kot v tujini. Bogata diskografija obsega 47 izdaj na različnih nosilcih zvoka (LP, CD in videokaseta), tako studijske kot koncertne posnetke, posebno zanimanje pa so požele tudi njihove božične plošče, saj je kvartet izdal kar 5 albumov z božično glasbo. Med izdajami prevladujejo posnetki živih koncertov ter studijski posnetki duhovne glasbe, gospelov in spiritualov.

Koncert bo 27. decembra 2019, ob 20.00.

 

Plesni večer: GEA DANZA (Trst, Italija) in ALESSANDRA ODOARDI (predstava Miele)

Tudi v letošnji Glasbeno-plesni abonma smo vključili srečanje s sodobnim plesom. V sodelovanju s koreografinjo Ambro Cadelli, ki vodi skupino Gea Danza iz Trsta, smo pripravili plesni večer, sestavljen iz treh koreografij.

 

Gea danza: ROSAS DANST ROSAS

Glasba: Thierry De Mey in Peter Vermeersch.

Predstava Rosas danst Rosas, prvič uprizorjena v izvirni koreografiji legendarne belgijske koreografinje Anne Terese De Keersmaeker leta 1982, je zaznamovala svetovni sodobni ples. Thierry De Mey in Peter Vermeersch sta glasbo ustvarjala simultano z nastajanjem koreografije in v interakciji z njo. Predstava Rosas danst Rosas zajema štiri plesalke, ki so v odnosu druga z drugo, in pet poglavij, ki jih prežema intenzivna fizična energija. Silovitost tega telesnega stroja duši serija zelo poznanih, vsakdanjih gibov: abstrakcija se nato spremeni v serijo majhnih, konkretnih čustvenih narativov, ki jih gledalec prepozna in ki ga emocionalno nagovorijo.

 

Gea danza: nova koreografija.

Koreografinja Ambra Cadelli pripravlja novo plesno predstavo in abonenti Kosovelovega doma Sežana si jo boste lahko ogledali med prvimi.

 

MIELE

Koreografija: Alessandra Odoardi.

Glasba: Yann Tiersen, Rémi Geoffrey, Zayendo, John Hopkins.

Miele je zgodba, naša zgodba. Miele je v naši glavi, v našem dihanju, v našem telesu. Miele je vse, kar si lahko predstavljamo, in še kanček več ... Miele je predstava sodobnega plesa, ki izraznost črpa iz skupinskih koreografij, duetov in solo nastopov, porojenih iz očarljive glasbe. Telesa plesalcev so obsijana s toplo svetlobo in prečiščenim vzdušjem, ki gledalce popelje v razsežnost sanj, lebdečih v času in prostoru, tudi s pomočjo scenskih sestavin z učinkovitim vidnim vplivom.

Plesni večer bo predvidoma januarja 2020, z začetkom ob 20.00.

 

EVA NINA KOZMUS – flavta, KARMEN PEČAR – violončelo, MOJCA ZLOBKO VAJGL – harfa

Včasih glasbene sinergije presegajo standardne formalne zasedbe in ustvarijo nevsakdanjo kombinacijo glasbil, ki prebudi radovednost in na naše odre prinese svežo zvočno barvitost. Eno takšnih kombinacij sestavljajo tri izjemne slovenske glasbenice, ki so se združile leta 2014 in se od takrat tudi skupaj uspešno predstavljajo občinstvu. Zasedbo sestavljajo flavtistka Eva-Nina Kozmus, zmagovalka evrovizijskega tekmovanja mladih glasbenikov 2010, doslej edina Slovenka, ki ji je uspelo osvojiti ta pomembni naslov, violončelistka Karmen Pečar, tretjenagrajenka istega tekmovanja leta 2002, ki je pred tem kot trinajstletnica izvedla Elgarjev koncert za violončelo z orkestrom Slovenske filharmonije in zablestela kot eden najsvetlejših glasbenih talentov pri nas, ter Mojca Zlobko Vajgl, ki jo poznamo kot našo vodilno harfistko z bogato mednarodno kariero. Čeprav za zasedbo flavte, violončela in harfe ni bilo napisanih prav veliko izvirnih skladb, so glasbenice iz bogate svetovne glasbene zakladnice izbrale taka dela, ki po značaju, barvi ali preprosto po pravem občutju lahko zazvenijo pristno tudi v njihovem triu.

Koncert bo 9. marca 2020, ob 20.00.

 

Ženski pevski zbor CARMEN MANET

Carmen manet je 38-članski ženski pevski zbor iz Kranja, ki poskrbi, da njihove pesmi še dolgo odzvanjajo v ušesih in ostanejo zapisane v spominu navzočih poslušalcev. Carmen manet namreč v latinščini pomeni "pesem ostane". Gre za pevski zbor, ki mu pobiranje prestižnih odličij in nagrad vsekakor ni tuje. Pohvalijo se namreč lahko že z dvema platinastima, tremi srebrnimi ter osmimi zlatimi priznanji z domačih in tujih zborovskih tekmovanj. Julija 2017 pa je zbor kronal svojo zbirko nagrad z novim mednarodnim odličjem. Na prvem tekmovanju za zborovske pevce »Evrovizijski zbor leta 2017«, ki je potekalo v Latviji, so dekleta navdušile strokovno žirijo ter premagala evropsko zborovsko konkurenco. Vse od velike zmage Carmen manet intenzivno nastopa po celi Sloveniji in v tujini. Svoje glasbeno ustvarjanje je zbor postavil še nekaj letvic više, ko je posnel svoj prvi studijski album Apollo 18, ki je izšel junija 2018, na dan velikega samostojnega koncerta »Vidim te« v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Nabito polna dvorana in stoječe ovacije so pokazale, do kod seže njihova pesem. Avgusta 2019 je zbor, kot aktualni zmagovalec, ponovno nastopil na prestižnem tekmovanju Evrovizijski zbor leta v Göteborgu na Švedskem, ki poteka v sklopu Evropskih zborovskih iger, na katerih Carmen manet tekmuje v kategoriji odraslih zborov, in tako ponovno poskusil poseči na sam vrh evropske zborovske konkurence. Zbor od ustanovitve leta 2011 vodi Primož Kerštanj.

Koncert bo 5. aprila 2020, ob 20.00.

š›

Cena abonmaja: 80 EUR (ob vpisu 30 EUR).

Ob vpisu je potrebno vplačati 30 EUR, 50 EUR je mogoče odplačati v dveh obrokih (en obrok v novembru 2019 in drugi v februarju 2020).

Abonmaja ni mogoče plačati z darilnimi boni.

Cena za ogled posamezne predstave ali koncerta: 18 EUR (parter) in 15 EUR (balkon), z izjemo novoletnega koncerta, kjer bo cena 20 EUR (parter) in 17 EUR (balkon).

Z nakupom abonmaja prihranite za sedež v parterju 30 EUR.

ABONENTI si bodo lahko v sezoni 2019/20 brezplačno ogledali tri filme po izbiri. Ob prevzemu vstopnic za filme je potrebno predložiti ABONMAJSKI KARTONČEK.

Pridržujemo si pravico do sprememb programa in terminov, o katerih vas bomo obvestili pravočasno.

 

Abonmajski program sofinancira Občina Sežana.

 ABONMAJSKA BROŠURA       GLASBENO-PLESNI ABONMA    PRIJAVNICA

koledar prireditev
< OKTOBER 2020 >
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN