> domov >
GLASBENO-PLESNI ABONMA

petek, 28. september 2018

 

1. NOVA SCOLA LABACENSIS: KO EVROPSKI BAROK SREČA ORIENT (8. oktober 2018, ob 20.00)

2. DIVANHANA (27. november 2018, ob 20.00)

3. NOVOLETNI KONCERT: Big Band RTV Slovenije s pevko Nino Strnad – TRENUTKI Z JOŽETOM PRIVŠKOM (28. december 2018, ob 20.00)

4. LAČNI FRANZ: AKUSTIČNI FRANZ (14. januar 2019, ob 20.00)

5. KOMORNI GODALNI ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE (8. februar 2019, ob 20.00)

6. Plesna predstava ON/A  (predvidoma marca 2019, ob 20.00, MN Dance Company in SNG Nova Gorica)

 

Cena: 80 EUR (ob vpisu 30 EUR).

Ob vpisu je potrebno vplačati 30 EUR, 50 EUR je mogoče odplačati v dveh obrokih (en obrok v novembru 2018 in drugi v februarju 2019).

Cena za ogled posamezne predstave ali koncerta: 18 EUR (parter) in 15 EUR (balkon) z izjemo novoletnega koncerta, kjer bo cena 20 EUR (parter) in 17 EUR (balkon).

 Z nakupom abonmaja prihranite za sedež v parterju 30 EUR.

ABONENTI si bodo lahko v sezoni 2018/19 brezplačno ogledali tri filme po izbiri. Ob prevzemu vstopnic za filme je potrebno predložiti ABONMAJSKI KARTONČEK.

Pridržujemo si pravico do sprememb programa in terminov, o katerih vas bomo obvestili pravočasno.

 

NOVA SCOLA LABACENSIS: Ko evropski barok sreča Orient

Nova Schola Labacensis je edinstven slovenski ansambel, ki se v zadnjem času intenzivno posveča koncertnemu soočenju evropske in orientalske glasbe, petih poezij in plesa, da bi hkrati predstavili medkulturno bogastvo in raznolikost duhovnih izročil Vzhoda in Zahoda. Člani ansambla si pri tem prizadevajo doživeto predstaviti najbolj značilne napeve v izvirnih jezikih in jih obogatiti z orientalskim plesom ter instrumentalnimi deli na izvirnih glasbilih. Program Ko evropski barok sreča Orient v prvem delu predstavlja vrhunce evropske baročne glasbe skladateljev J.-B. Lullya, G. Frescobaldija, H. Purcella, C. Monteverdija in G. Kapsbergerja. V drugem delu pa v ospredje postavlja uglasbene klasične arabske andaluzijske poezije muwašahat ter izbrane skladbe afganistanskega, perzijskega, sefardskega in otomanskega izročila, ki sta ga na sultanovem dvoru v Istanbulu gojila tudi poljski glasbenik Ali Ufki Bey (Wojciech Bobowski) in moldavijski knez Dimitrie Cantemir. Za dodatek bodo zaigrali še prekmursko ljudsko pesem Zrejlo je žito.

Člani ansambla so: sopranistka Tadeja Pance, orientalska plesalka Nika Mlakar, kljunasta flavtistka Blažka Gaberc, Tomaž in Miha Šinigoj na baročnih in orientalskih godalih, Vasja Štukelj na tolkalih, Žiga Kroflič in Marko Angelski na baročnih in orientalskih brenkalih ter lutnjist in umetniški vodja ansambla Boris Šinigoj.

Na programu v ponedeljek, 8. oktobra 2018, ob 20.00.

 

DIVANHANA

Skupina Divanhana se je na globalni glasbeni zemljevid vrisala kot najizvirnejša zasedba novega vala bosanskega sevdaha. Prepoznavnost si je izoblikovala s povsem samosvojo  predelavo tradicionalnega izročila in v njem zakoreninjenih sevdalink ter fuzijo različnih glasbenih žanrov, v kateri se prepletajo tudi vplivi džeza ter pop in klasične glasbe 20. stoletja. Šestčlanska zasedba s tradicionalno glasbo Bosne in Hercegovine v sodobnih aranžmajih, glasbenimi popotovanji po tradiciji balkanskih zvočnih praks in s poudarkom na sevdalinki, bosanski „urbani“ ljudski pesmi, ustvarja glasbeno melanholično senzibilnost izvirnega sevdaha, žanra, ki pleni s patino hrepenenja, nostalgije, žalosti in (bolečine v) ljubezni. Neposredna koncertna izkušnja s skupino Divanhana je tista, ki dejansko pričara s čustvi naelektreno intimistično čarobnost sevdaha, podprto z izjemno interpretacijo, instrumentalnimi bravurami in popolnoma samosvojimi aranžmaji.

Zasedba: Naida Čatić (vokal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas kitara), Rifet Čamdžić (bobni) in Irfan Tahirović (tolkala).

Na programu v torek, 27. novembra 2018, ob 20.00.

 

NOVOLETNI KONCERT

BIG BAND RTV SLOVENIJA S PEVKO NINO STRNAD: Trenutki z Jožetom Privškom

Koncert je posvečen 80-letnici rojstva Jožeta Privška. V tako imenovanem Privškovem letu je Big Band RTV Slovenija kar velik zalogaj posvetil njegovemu bogatemu opusu. Projekt Trenutki z Jožetom Privškom je namenjen predvsem vokalnemu jazzovskemu opusu Jožeta Privška, ki je nekaterim precej neznan, zato bo toliko zanimivejši za marsikaterega poslušalca. Seveda bo večer začinjen tudi z nekaj njegovimi hiti in nekaj instrumentalnimi skladbami. Pevsko nas bo spet očarala edinstvena Nina Strnad, orkestru pa bo dirigiral saksofonist Lenart Krečič.

Na programu v petek, 28. decembra 2018, ob 20.00.

 

LAČNI FRANZ: Akustični Franz

Lačni Franz je zopet med nami. Pomlajen, ampak zaradi tega nič manj angažiran, odločen in glasen. Zoran Predin je v letu 2015 ob sebi zbral odlične glasbenike in skozi leto 2015 in 2016 posnel po dolgih 17 letih novo avtorsko izdajo Lačnega Franza. Anej Kočevar (bas kitara), Luka Čadež (bobni), Boštjan Artiček (klaviature) in Tine Čas (kitara) so dodali tisto svežino, ki jo je Zoran Predin potreboval, ko se je odločal, da je vredno v življenje ponovno vrniti Lačnega Franza. Verjetno se bomo vsi strinjali, da je tokrat čas kot nalašč za nove avtorske pesmi in da so se ponovno posnele nekatere starejše, nikdar zares pozabljene. Lačni Franz je spet aktualen, če mu boste dali priložnost, vas bo prevzel!

Na programu v ponedeljek, 14. januarja 2019, ob 20.00.

 

KOMORNI GODALNI ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE

Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije je štirinajstčlanski komorni sestav, ki igra brez dirigenta. Ustanovili so ga leta 1993 ob podpori Ministrstva za kulturo Republike Slovenije. V dvajsetih letih delovanja je ansambel odigral okoli 400 koncertov doma in v tujini. Repertoar orkestra obsega skladbe vseh stilnih obdobij, posebno pozornost pa namenja  ansambel stvaritvam slovenskih avtorjev. Tudi tistih, najmlajših, ki se šele uveljavljajo. Vse to potrjuje njegovo visoko kakovost ter vlogo in pomen v  slovenski in evropski poustvarjalni kulturi. Za svoje uspešno delo je ansambel prejel več nagrad in priznanj: Nagrado Prešernovega sklada leta 1999, Župančičevo nagrado leta 2004, Betettovo nagrado leta 2006 in Plaketo glavnega mesta Ljubljana leta 2012.

Na programu v petek, 8. februarja 2019, ob 20.00.

 

SNG Nova Gorica in MN Dance Company

Avtorski projekt: ON/A

Plesno-dramska urprizoritev.

Koreografa: Michal Rynia, Nastja Bremec Rynia.

Avtorji koncepta in izbora besedil: Michal Rynia, Nastja Bremec Rynia, Ana Kržišnik Blažica, Maja Nemec.

Plesalci: Nastja Bremec Rynia, Tjaša Bucik, Siniša Bukinac, Giordano Orchi, Hanna Röckner, Michal Rynia, Maria Pia Taggio, Jan Valentinčič, Lia Zuljan.

Igralec: Jure Kopušar.

Igralka: Maja Nemec/Urška Taufer.

Glasbeniki: Viperstone.

V iskanju svoje celostnosti, sreče in izpolnitve se pogosto zanašamo na drugega, na moškega ali na žensko ob nas. Zdi se nam, da so nas bogovi nekoč davno razcepili na dvoje in da odtlej neustavljivo iščemo svojo drugo polovico. Lastno enost smo si obetali najti v idealu romantične ljubezni, v popolnosti osebe, s katero smo združili svoje življenje, vendar nas to vedno in znova pušča same, zaprte v lastno samoto in nedosegljivost takšnega ideala v vsakdanjem in zemeljskem življenju. Morda nas bo neustavljivo iskanje nekoč pripeljalo do cilja in bosta tisti drugi On ali Ona oživela zunaj in znotraj nas, se z nami združila v neuničljivo zavezništvo; in morda bomo ob tem ugotovili, da nismo bolj kot vse na svetu potrebovali tega, da nas nekdo ljubi, ampak to, da nekoga ljubimo.

Uprizoritev traja 1 uro in 5 minut (65 minut) in nima odmora.

Na programu predvidoma marca 2019, ob 20.00.


  BESEDILO  V OBLIKI .pdf       BROŠURA V OBLIKI .pdf       PRIJAVNICA

koledar prireditev
< JULIJ 2019 >
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN