BLUEGRASS HOPPERS
Koncert
petek, 4. september 2020, ob 20:00
Za abonma Glasba z okusom in izven
cena: 10 € - 15 €
Spletna prodaja vstopnic


Skupina Bluegrass Hoppers je bila ustanovljena kot trio z imenom Coun't Štajerska februarja 1982. V tistem času je Maribor veljal za slovenski in jugoslovanski Nashville. Na mestni glasbeni sceni so bili aktivni bendi D'Drava Country Dečki, Pohorje Express, Country Ketchup in drugi. Vendar so Bluegrass Hoppers izstopali na več načinov. V prvi vrsti so le malo pozornosti namenili komercialnim uspešnicam country glasbe. Ko pa so jih igrali, so to storili tako, da so na njih vtisnili svoj edinstveni pečat. Glasba v skupini nikoli ni bila modni trend. Bila je zgolj izraz, ki je lahko vključeval druge glasbene zvrsti, vse od rokenrola do etno glasbe. Tako so pokazali in dokazali, da je glasba tista stvar, ki ne pozna meja, niti dejanskih niti kulturnih.

V zadnjih sedemindvajsetih letih so Bluegrass Hoppers pustili neizbrisen pečat s svojim navdušenjem in iskreno energijo. Obogatili so živahna glasbena prizorišča doma in v tujini.

V svoje interpretacije so Bluegrass Hoppers vgradili temelje bluegrassa, okrepljene z ritmi rokenrola, močjo rhythm 'n' bluesa, vse začinjene s toni gospela, reggaeja, jazza, folka in countryja. Skupina je s svojo glasbo in nastopi v živo dokazala, da iznajdljivost, raznolikost in ustvarjalnost nezgrešljivo najdejo poti do občinstva, ki zahteva poštenost, talent in predanost.

Zasedba:
- Tonček Cigula - kitara, mandolina, vokal
- Milan Kebrič - bas, vokal
- Marko Logar - kitara, vokal
- Dragan Verber - 5-strunski banjo, kitara, ustni organ, vokal.

Vstopnina:
- v predprodaji 10 EUR
- na dan dogodka 15 EUR, brez popustov.

Koncert je bil na programu 27. marca 2020, a je bil prestavljen zaradi odpovedi prireditev zaradi pandemije bolezni covid-19 - veljajo za takrat kupljene vstopnice.

Pozor: Število sedežev je omejeno.

Večer smo pripravili ob podpori Ameriškega veleposlaništva v Sloveniji.

koledar prireditev
< SEPTEMBER 2020 >
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN