ANDREJ PIRJEVEC - AP GROUP
KONCERT
PREDSTAVITEV NOVEGA CD-JA
četrtek, 24. september 2015, ob 20:00
v Srednji dvorani
cena: 7 € - 10 €
Spletna prodaja vstopnic

Andrej Pirjevec, kraški multiinstrumentalist, skladatelj in producent, po uspešnem lanskem letu, v katerem je izdal zgoščenko »Instrumental Soul« in bil nominiran za osebnost Primorske, tudi letos pripravlja glasbeno poslastico, ki jo bodo poslušalci lahko zaužili sredi septembra, ko izide njegov četrti album z naslovom My world is yours – Moj svet je tvoj. Predstavitveni koncert z mednarodno zasedbo odličnih glasbenikov se bo zgodil 24. septembra v Srednji dvorani Kosovelovega doma Sežana. Na novem albumu Pirjevec predstavlja 13 svežih avtorskih skladb, ki združujejo različne glasbene okuse, od popularne in vokalno obarvane do  instrumentalne glasbe, ki jo začini z Latino, Pop, Funk in Jazz ritmi. Andrejev glasbeni svet je vedno kolaž glasbenih stilov in kompozicij, saj, kot pravi, se sam ne bi mogel opredeliti le za eno zvrst. Pravi namreč, da je glasba kot življenje, sestavljeno iz različnih poti in občutij. Na novi zgoščenki se bo Andrej prvič predstavil tudi kot avtor vseh besedil, aranžmajev in glasbe ter tudi kot vokalist, bobnar, basist, kitarist, tolkalec ter snemalec, tonski mojster in producent albuma. Če se malo pošalimo, bi torej lahko rekli »deklica za vse«. Kot pravi sam, bo to njegov najbolj osebni album do sedaj, saj je vanj vložil vse, kar glasbeno premore. Kot gosti se na novi zgoščenki pojavijo tudi izjemni trobentač in vodja skupine Balkan Boys, Rok Nemanič ter svetovno priznani in legendarni kitarist Big Banda RTV Slovenije, mojster kitare Primož Grašič.

 

Več informacij o njegovem delu lahko dobite na: www.apmusicart.com

 

Andrej Pirjevec – AP (Glasbenik, multiinstrumentalist in producent) predstavlja svoj avtorski material in nekatere vsem znane melodije prirejene na poseben način, kjer se lahko sliši zvoke in glasbene stile, ki se dotikajo: Popularne glasbe, Latino, Etno, Svetovne glasbe, Jazz-a ter Instrumentalne glasbe. To pa je vse skupaj zamešano in začinjeno v unikatno zmes dobrih glasbenih okusov. Pri tem mu pomaga mednarodna zasedba AP Group, sestavljena iz samih odličnih in izkušenih glasbenikov:

 

Martina Feri (Italy, Slovenia) – vokal

Pevka z bogatimi izkušnjami, ter tudi profesorica petja. Sodelovanja: EMA 2010, Big Band RTV Slovenija, Gorni Kraker Kvartet, Marko Feri, Enzo Hrovatin, SSG Trst, Snemala je za italijansko RAI (državna radiotelevizija), za RTV Slovenija, za TV Koper/Capodistria in za tržaško televizijsko postajo Telequattro.

 

Davide Tomasetig (Italy, Slovenia) – klaviature, kitara

Organizator in producent najpomembnejšega Festivala narečne pesmi v Furlaniji Julijski Krajini “ SENJAM Beneške Pesmi”. Kljub svoji mladosti je posnel že veliko zgoščenk kot studijski glasbenik, seveda ima tudi bogate koncertne izkušnje. Je tudi diplomirani profesor klavirja na Videmskem konzervatoriju (Tomadini-Udine).

 

Franko Reja (Slovenia) – kitare

Avtor številnih pesmi in dvakratni udeleženec festivala EMA 2001 in 2004 ter sedemkratni udeleženec enega najpomembnejših Slovenskih festivalov: Melodij Morja in Sonca, tudi profesor klasične in električne kitare na glasbeni matici v Trstu.

 

Andre Araujo (Brazil) – bobni in tolkala

Profesor bobnov diplomiran v Braziliji. Andre ima dolgoletne izkušnje kot poklicni bobnar, dolga leta je igral tudi na raznih križarkah ki so plule po celem svetu. Sodeloval je z veliko artisti med drugim tudi z legendo Italijanske glasbe Jovanotti-jem, za katerega je snemal tolkala.

 

 

Biografija:

Andrej Pirjevec je že od malih nog v svetu glasbe, že kot 7 letni deček se je začel učit klasično kitaro na Glasbeni Matici v Trstu pri profesorju Marku Feriju. Med leti 1996 in 2006 je sodeloval pri številnih zasedbah na območju Slovenije. Leta 2006 ga je želja po znanju odnesla v London, kjer se je šolal na London College Of Music in leta 2009, tam tudi diplomiral. Med bivanjem v evropski prestolnici glasbe je veliko koncertiral in snemal ter veliko pridobil kot profesionalni glasbenik. Leta 2007 je ustanovil in vodil skupino The Open Trio, s katero je posnel dva avtorska CD-ja (The Open Trio in Open Your Mind) in nastopil kot predskupina sloviti bobnarski legendi Billy Cobham-u. Njegova skladba Sorry pa je bila izbrana med tri najboljše za nagrado Jazzon 2013. V letu 2014 je Andrej zaplaval tudi v gledališke vode, ter kot idejni vodja, skladatelj, so-scenarist in producent predstave posvečene 110i obletnici rojstva Srečka Kosovela “Človek ni simetričen”, pustil velik pečat in požel veliko pozitivnih kritik, ter bil za to tudi nominiran za osebnost primorske v letu 2014. Njegova izjava na temo kulture pa je bila izbrana tudi za izjavo tedna na RTV Slovenija. Andrej sedaj živi in dela v Sloveniji, kjer sodeluje s številnimi glasbeniki, domačimi in tujimi in redno izdaja nove avtorske zgoščenke, ter vodi svojo zasedbo Andrej Pirjevec - AP Group.

 

SODELOVANJA (podrobno):

Andrej je igral, snemal ali delil oder z: Billy Cobham (drum legend), Antonio Farao (top Italian pianist/composer), Enzo Hrovatin-Faraoni (SLO-artist), Tinkara Kovač (SLO-artist), Primož Grašič (SLO top guitarist), Lara Jankovič (SLO-artist), Denise Dantas (BRA artist), Ariel Cubria (CUB guitarist), John Wheatcroft (Carl Palmer- ELP, John Jorgenson-Elton John/Hellecasters), Andrew McKinney (James Taylor Quartet), Kate Winter (Kate Winter Jazz Quartet), Alex Hutton (Alex Hutton Trio, Jim Mullen, Bobby Wellins, Gilad Atzmon) Simon Horn (Tim Farris-INXS), Kinzli Coffman (Kinzli and the Kilowatts), Karl Rasheed-Abel (Soweto Kinch, Abram Wilson Quartet), Julian Jackson (harmonica virtuoso featured on the Oscar winning soundtrack for the ‘The Full Monty’), Julian Bury (Paul McCartney, Gilbert O’Sullivan, BBC 1’s Holby City). Iain MacKenzie (NYJO, BBC Big Band, Ronnie Scott’s Big Band), Darryn Farrugia (Top Australian drummer), Sina Momtahan (Iranian composer, multi instrumentalist, producer), Babak Boroujerdi (Top Iranian pianist and composer), Strahuljarji (SLO alternative rock band), Drugi Disko (SLO alternative rock band), Bomango (SLO latin-jazz-funk group), Marko Čepak – Maki (SLO top guitarist), Tomaž Nedoh Group (Slo), Matija Jahn (Slo singer songwriter), Dani Kavaš (SLO singer songwriter), Studio Jork (SLO session musician), Dej Šen Litro (SLO balkan brass band), Denis Beganovich – Kiki (SLO artist, composer), Frettless Project (Italy acid jazz funky group), Kind Of Groove (Italian soul-jazz group), Ana Pupedan (SLO rock band), Vlado Batista (SLO composer, instrumentalist), Mestno Gledališče Ljubljansko (SLO-Theater), GEP (SLO etno-folk band), Polona Furlan (SLO-singer), ter še mnogimi drugimi.

Sodelovanja:

Andrej Pirjevec – AP je sodeloval, snemal ali delil oder z glasbeniki kot so: Tinkara Kovač, Enzo Hrovatin (iz skupine Faraoni), Ana Pupedan, Primož Grašič, Billy Cobham, Antonio Farao, Denise Dantas, Ariel Cubria, Daniele Raimondi, Dej Šen Litro, Vlado Batista, Matija Jahn, Lara Jankovič, Polona Furlan ter še mnogimi drugimi. Snemal je za RTV SLovenija, Italijansko RAI (državna radiotelevizija), TV Koper/Capodistria in še nekatere druge postaje.

koledar prireditev
< SEPTEMBER 2019 >
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN