Na našem drugem srečanju dogodka PREMIKI 1 na 1 bo gost IGOR PERESSON, kuharski chef picerije Etna v Divači. Je chef, ki kuha s srcem. Njegovi krožniki nimajo pravljičnih imen, ampak so pravljica okusa. Jedi, ki jih ustvarja, temeljijo na sezonskih sestavinah lokalnih dobaviteljev. Skrbno izbranim sestavinam doda svoji skrivni začimbi – kreativnost in perfekcionizem. Tako se rodijo bogati in izpopolnjeni okusi, ki v Divačo vabijo dobrojedce iz cele Slovenije in tujine. Ko Igor ne razmišlja o novih kulinaričnih podvigih, pa se zelo rad ukvarja s športom.
O tem, zakaj pica ni le pica, koliko časa sploh potrebujemo za pripravo pice, zakaj je lokalnost sestavin pomembna in še marsičem okusnem se bo z njim pogovarjal Žan Papič.
Dogodek bo v Kosovelovi knjižnici Sežana.
Več na: http://www.premik-sezana.si/ in FB profilu: Premik Sežana.
Neformalna skupina PREMIK je združila sledeče organizacije, ki soustvarjajo projekt: Kosovelov dom Sežana, Kosovelova knjižnica Sežana, Klub študentov Sežana, Ljudska univerza Sežana (Kosovelova soba), Mladinski center Podlaga (Zavod ŠTIP), Viviss, ŠCSK: Višja strokovna šola.